Prostreno.cz

Smažená rýže s květákem

Smažená rýže s květákem je chutný a rychlý pokrm který kombinuje jemnou chuť květáku s voňavou rýží. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři když máte málo času ale chcete si pochutnat na něčem výživném a lahodném.

25min

10min příprava

15min vaření

756 kJ / 180 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout
  2. Květák rozdělte na malé růžičky a krátce povařte v osolené vodě poté sceďte
  3. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte do zlatova
  4. Přidejte květák a smažte dokud nezačne zlátnout
  5. Přidejte vychladlou rýži, sójovou omáčku a sezamový olej dobře promíchejte
  6. Vytvořte uprostřed pánve místo rozklepněte vejce a míchejte dokud se nesrazí
  7. Vše promíchejte dochuťte solí a pepřem
  8. Podávejte ozdobené nasekanou jarní cibulkou

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat trochu čerstvého zázvoru nebo chilli papričky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,58 g
  • Sacharidy:

    189,06 g
    • Cukry:

      8,38 g
  • Tuky:

    63,47 g
  • Vláknina:

    5,66 g

Aktivita pro spálení:

395 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

117

minut uklízení





Podobné recepty

Falafel

1h a 15min
595 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažená rýže s květákem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba