Prostreno.cz

Zapečený lilek s parmazánem

Zapečený lilek s parmazánem je lahodný pokrm který kombinuje jemnou chuť lilku s bohatou chutí parmazánu a rajčatové omáčky. Tento pokrm je ideální pro slavnostní večeře nebo jako hlavní chod pro vegetariány.

60min

30min příprava

30min vaření

490 kJ / 117 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180C
  2. Lilky nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm. Posolte je a nechte 20 minut odležet aby pustily vodu
  3. Opláchněte lilky pod tekoucí vodou a osušte je papírovou utěrkou
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekaný česnek do zlatova
  5. Přidejte rajčatovou omáčku oregano sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 10 minut
  6. Na dno zapékací mísy nalijte trochu rajčatové omáčky. Položte vrstvu lilků posypte parmazánem a zalijte omáčkou. Opakujte vrstvy dokud nespotřebujete všechny ingredience
  7. Poslední vrstvu posypte parmazánem
  8. Pečte v troubě asi 30 minut dokud není povrch zlatavý
  9. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou

TIP:

Pro extra křupavost můžete lilky předem lehce opéct na grilu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,27 g
  • Sacharidy:

    48,98 g
    • Cukry:

      24,26 g
  • Tuky:

    74,75 g
  • Vláknina:

    17,24 g

Aktivita pro spálení:

302 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

90

minut uklízení





Podobné recepty

Vegetariánské lasagne

1h a 10min
530 kJ

Falafel

1h a 15min
595 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečený lilek s parmazánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba