Prostreno.cz

Vepřová kapsa se sýrem a tymiánem

Tymián dodá jídlu vynikající chuť a vůni. Až tento recept vyzkoušíte, určitě si jej uložíte mezi své oblíbené.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 941 kJ / 224 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny25g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na

  • 500 g vepřových kotlet
  • 4 snítky tymiánu
  • 200 g sýra eidam - nebo jiného roztékavého
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Kotlety nakrájejte na silnější plátky. Ostrým nožem do nich udělejte opatrně kapsu. Osolte, opepřete a potřete rozdrceným tymiánem s olejem. Snítku si nechejte na ozdobu.
  2. Do kapsy vložte sýr. Aby při smažení nevytekl, spojte otvor párátkem.
  3. Prudce osmažte z obou stran. Podávejte se zeleninovým salátem či pečeným bramborem.

TIP:

Bojíte se, že vám sýr vyteče? Pak můžete kotlety osmažit v trojobalu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,00g
  • Sacharidy:

    25,80g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    129,00g
  • Vláknina:

    14,00g

Aktivita pro spálení: 224 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky s hříbky

(19 hlasů)
1h a 35min
536 kJ

Vepřové plátky s nivou v alobalu

(37 hlasů)
40min
654 kJ

Vepřové plátky v oříškové krustě

(31 hlasů)
20min
1113 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kapsa se sýrem a tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat