Prostreno.cz

Vepřová kapsa se sýrem a tymiánem

Tymián dodá jídlu vynikající chuť a vůni. Až tento recept vyzkoušíte, určitě si jej uložíte mezi své oblíbené.

  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 881 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy3g
tuky14g

Ingredience na

  • 500 g vepřových kotlet
  • 4 snítky tymiánu
  • 200 g sýra eidam - nebo jiného roztékavého
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Kotlety nakrájejte na silnější plátky. Ostrým nožem do nich udělejte opatrně kapsu. Osolte, opepřete a potřete rozdrceným tymiánem s olejem. Snítku si nechejte na ozdobu.
  2. Do kapsy vložte sýr. Aby při smažení nevytekl, spojte otvor párátkem.
  3. Prudce osmažte z obou stran. Podávejte se zeleninovým salátem či pečeným bramborem.

TIP:

Bojíte se, že vám sýr vyteče? Pak můžete kotlety osmažit v trojobalu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kapsa se sýrem a tymiánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat