Prostreno.cz

Vepřová játra na jablkách

Na tento recept můžete použít i játra kuřecí.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 574 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g vepřových jater
  • 2-3 ks jablek
  • 1 ks cibule - nakrájené na kolečka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje na smažení
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na menší kousky. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Jablka nakrájejte na plátky. K cibuli přidejte játra, jablka a na silnějším ohni orestujte doměkka.
  3. Zaprašte moukou. Měkká játra osolte, opepřete a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,40g
  • Sacharidy:

    164,00g
    • Cukry:

      20,20g
  • Tuky:

    106,45g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
873 kJ

Drůbeží játra na víně

(18 hlasů)
35min
671 kJ

Drůbeží játra s jablkem

(23 hlasů)
45min
685 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová játra na jablkách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat