Prostreno.cz

Brambory zapečené s pikantní klobásou

Brambory zapečené s klobásou a vejci na maďarský způsob.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 669 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 6 ks vajec - vařených na tvrdo
  • 2 ks maďarské paprikové klobásy
  • 6 lžic másla
  • 500 ml kyselé smetany
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na plátky a uvařte je doměkka.
  2. Mezitím oloupejte natvrdo uvařená vejce a nakrájejte je na plátky, klobásy nakrájejte na kolečka.
  3. Měkké brambory sceďte a vráťte zpět do hrnce. Opatrně je smíchejte se změklým máslem.
  4. Plátky brambor ukládejte do zapékací misky, kde je prokládejte plátky vajíček a kousky klobásky. Nakonec je zcela přelijte kyselou smetanou ochucenou solí.
  5. Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 °C po dobu asi 30 minut nebo až se smetana téměř odpaří a klobásky upečou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,07g
  • Sacharidy:

    24,76g
    • Cukry:

      4,73g
  • Tuky:

    121,82g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 159 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(21 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Valentýnska snídaně

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brambory zapečené s pikantní klobásou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat