Prostreno.cz

Zelná polévka s řeřichou

Krémová polévka z bílého zelí.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 231 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Oloupanou cibuli a očištěné zelí nakrájejte na kousky.
  2. Na másle orestujte cibuli, přidejte zelí, brambory, zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  3. Z polévky vyndejte děrovanou lžící polovinu zeleniny.
  4. Polévku rozmixujte, vložte zpět odebranou zeleninu, přidejte muškátový oříšek, pepř, podle chuti sůl, přiveďte k varu a v polévce nechte rozpustit trojúhelníček sýra. Už nevařte.
  5. Podávejte hustě posypané řeřichou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,10g
  • Sacharidy:

    119,60g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    153,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 55 kcal

6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelná polévka s řeřichou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat