Prostreno.cz

Zelná polévka s řeřichou

Krémová polévka z bílého zelí.

27.03.2012 lanvin
45min

20min příprava

25min vaření

529 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Oloupanou cibuli a očištěné zelí nakrájejte na kousky.
  2. Na másle orestujte cibuli, přidejte zelí, brambory, zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  3. Z polévky vyndejte děrovanou lžící polovinu zeleniny.
  4. Polévku rozmixujte, vložte zpět odebranou zeleninu, přidejte muškátový oříšek, pepř, podle chuti sůl, přiveďte k varu a v polévce nechte rozpustit trojúhelníček sýra. Už nevařte.
  5. Podávejte hustě posypané řeřichou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,69 g
  • Sacharidy:

    136,26 g
    • Cukry:

      21,53 g
  • Tuky:

    155,54 g
  • Vláknina:

    50,00 g

Aktivita pro spálení:

126 kcal
15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
273 kJ

Zelňačka bez smetany

(18 hlasů)
50min
303 kJ

Polévka zelná

(19 hlasů)
40min
360 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelná polévka s řeřichou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba