Prostreno.cz

Zelná polévka s řeřichou

Krémová polévka z bílého zelí.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 244 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Oloupanou cibuli a očištěné zelí nakrájejte na kousky.
  2. Na másle orestujte cibuli, přidejte zelí, brambory, zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  3. Z polévky vyndejte děrovanou lžící polovinu zeleniny.
  4. Polévku rozmixujte, vložte zpět odebranou zeleninu, přidejte muškátový oříšek, pepř, podle chuti sůl, přiveďte k varu a v polévce nechte rozpustit trojúhelníček sýra. Už nevařte.
  5. Podávejte hustě posypané řeřichou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,85g
  • Sacharidy:

    128,55g
    • Cukry:

      13,35g
  • Tuky:

    157,84g
  • Vláknina:

    4,90g

Aktivita pro spálení: 58 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(21 hlasů)

Toasty s rajčaty

(24 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zelná polévka s řeřichou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat