Prostreno.cz

Kuřecí prsa s pomerančovou kůrou

Kuřecí prsa se skořicovou bazalkou a pomerančovou kůrou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 585 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g kuřecích prsou
  • 1/2 svazku skořicové bazalky
  • 1 ks cibule
  • 2 ks pomeranče - šťáva
  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce sherry octa
  • 4 lžíce pomerančové kůry - na nudličky nakrájené
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky. Na rozehřátém oleji restujte osolené maso doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
  2. Cibuli nakrájejte na velmi malé kostičky. V oleji po smažení masa cibuli orestujte. K cibuli přidejte pomerančovou šťávu, sherry ocet, na nudličky nakrájenou bazalku a míchejte 10 minut. Do šťávy vložte prohřát plátky masa.
  3. Podávejte posypané pomerančovou kůrou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí prsa s pomerančovou kůrou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat