Prostreno.cz

Pečená pohanka

Na Ukrajině a v Rusku je pohanka nedílnou součástí snídaně, protože poskytuje mnoho živin a energie.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 989 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy46g
tuky2g

Ingredience na

  • 1/4 l pohanky
  • 1 ks vaječného bílku
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Pohanku a bílek vložte do pánve. Míchejte, dokud pohanka neabsorbuje zcela vaječný bílek.
  2. Mezitím přiveďte k varu 1/2 litru vody. Naběračkou vařící vodu přilévejte k pohance a míchejte, dokud se voda neabsorbuje. Tento proces opakujte, dokud nespotřebujete veškerou vodu. Pohanku osolte. Poté vařte pohanku na mírném ohni za občasného míchání doměkka.
  3. Recept lze vylepšit skořicí a cukrem či ovocem, může být podávána s cibulí a bramborami, se smaženými vajíčky nebo pouze máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená pohanka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat