Pečená pohanka
Na Ukrajině a v Rusku je pohanka nedílnou součástí snídaně, protože poskytuje mnoho živin a energie.
-
40min
10min příprava
30min vaření
-
989 kJ / 236 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy46g
tuky2g
Ingredience na
- 1/4 l
pohanky
- 1 ks
vaječného bílku
- 2 špetky
soli
Postup přípravy
- Pohanku a bílek vložte do pánve. Míchejte, dokud pohanka neabsorbuje zcela vaječný bílek.
- Mezitím přiveďte k varu 1/2 litru vody. Naběračkou vařící vodu přilévejte k pohance a míchejte, dokud se voda neabsorbuje. Tento proces opakujte, dokud nespotřebujete veškerou vodu. Pohanku osolte. Poté vařte pohanku na mírném ohni za občasného míchání doměkka.
- Recept lze vylepšit skořicí a cukrem či ovocem, může být podávána s cibulí a bramborami, se smaženými vajíčky nebo pouze máslem.