Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečená pohanka

lanvin
11hlasů
Hodnotit

40min

10min příprava

30min vaření

989 kJ

energetická hodnota na 100g

30 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky46g sacharidy9g bílkoviny

Na Ukrajině a v Rusku je pohanka nedílnou součástí snídaně, protože poskytuje mnoho živin a energie.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1/4 l pohanky
  • 1 ks vaječného bílku
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  • Pohanku a bílek vložte do pánve. Míchejte, dokud pohanka neabsorbuje zcela vaječný bílek.
  • Mezitím přiveďte k varu 1/2 litru vody. Naběračkou vařící vodu přilévejte k pohance a míchejte, dokud se voda neabsorbuje. Tento proces opakujte, dokud nespotřebujete veškerou vodu. Pohanku osolte. Poté vařte pohanku na mírném ohni za občasného míchání doměkka.
  • Recept lze vylepšit skořicí a cukrem či ovocem, může být podávána s cibulí a bramborami, se smaženými vajíčky nebo pouze máslem.
Ryba v mandlích

Ryba v mandlích

1h a 5min 451kJ 290 Kč
Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

55min 263kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pohanková kaše

Pohanková kaše

17 hlasů
45min 669 kJ 60 Kč
Losos s pohankou

Losos s pohankou

10 hlasů
50min 868 kJ 200 Kč
Pohankové lívance

Pohankové lívance

9 hlasů
40min 1407 kJ 45 Kč
Pohankové palačinky s marmeládou

Pohankové palačinky s marmeládou

14 hlasů
30min 678 kJ 50 Kč

Články nejen o vaření