Prostreno.cz

Mrkvová polévka

Hustá polévka z mrkve a červené řepy.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 168 kJ / 40 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 ks malé červené cibule
  • 400 g mrkve
  • 150 g celeru
  • 150 g červené řepy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě namletého černého pepře
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Na ozdobu
  • 4 snítky mrkvové natě

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Celer, mrkev a červenou řepu oloupejte a nakrájejte na špalíčky.
  2. Nakrájenou zeleninu vložte do hrnce, zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte, až je zelenina měkká.
  3. Horkou vařenou zeleninu rozdělte do misek a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkvová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat