Prostreno.cz

Vepřové na hříbkách s těstovinami

Maso, hříbky, těstoviny. Výborná kombinace např. pro váš dnešní oběd.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    5min příprava

    40min vaření

  • 254 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 200 ml vody - na zahuštění
  • 4 lžíce hladké mouky - na zahuštění
  • Na omáčku
  • 4 plátky krkovičky - místo krkovičky můžete dát kotletu
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 špetka soli - sůl na osolení masa a omáčky
  • 1 špetka pepře - opepřete maso
  • 1 plechovka žampiónů - použila jsem čerstvé pravé hřiby, pokud také máte třeba i zamražené, tak je místo žampiónů můžete použít
  • 1 lžička kmínu - kmín dle potřeby
  • 1,5 l vody
  • Na ozdobu
  • 8 ks sterilovaných okurek - nebo můžete udělat nějaký okurkový salát
  • Na přílohu
  • 1 balení těstovin - velice moc doporučuji těstoviny Řezance, viz foto

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli.
  2. Po chvíli přidejte orestovat osolené a opepřené maso. Buď můžete mít celé plátky anebo na kousky.
  3. Přidejte hřiby a kmín. Chvíli restujte.
  4. Zalijte vodou a ještě mírně osolte.
  5. Nechte vařit do změknutí masa a hřibů. Na vaření jsem použila tlakový hrnec. Doba vaření 35 minut.
  6. Nakonec omáčku zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě tak 5 minut povařte.
  7. Podávejte s těstovinami.
  8. Můžete přidat okurky nebo nějaký okurkový salát.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové na hříbkách s těstovinami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat