Prostreno.cz

Okoun na mandlích

Filé z okouna s mandlovým máslem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 628 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Litr vody přiveďte k varu, vsypte fazolky a nechte je 3-5 minut vařit doměkka. Sceďte je, pak je krátce propláchněte v ledové vodě a nakonec je osušte.
  2. Větší pánev s nepřilnavým dnem rozpalte, oba filety z obou stran osolte a opepřete a potom je 4-5 minut opékejte z obou stran, aby maso změklo. Ryby vyndejte z pánve, na pánev dejte máslo a nechte ho rozpustit.
  3. Když se máslo rozvoní, vsypte mandlové lupínky, promíchejte je a nechte je v pánvi, dokud máslo lehce nezezlátne.
  4. Vmíchejte citrónovou šťávu, smetanu, sůl a pepř podle chuti.
  5. Fazolky rozdělte na dva talíře, na ně posaďte po jednom rybím filetu a nakonec přelijte mandlovým máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Okoun na mandlích

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat