Prostreno.cz

Okoun na mandlích

Filé z okouna s mandlovým máslem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 696 kJ / 166 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Litr vody přiveďte k varu, vsypte fazolky a nechte je 3-5 minut vařit doměkka. Sceďte je, pak je krátce propláchněte v ledové vodě a nakonec je osušte.
  2. Větší pánev s nepřilnavým dnem rozpalte, oba filety z obou stran osolte a opepřete a potom je 4-5 minut opékejte z obou stran, aby maso změklo. Ryby vyndejte z pánve, na pánev dejte máslo a nechte ho rozpustit.
  3. Když se máslo rozvoní, vsypte mandlové lupínky, promíchejte je a nechte je v pánvi, dokud máslo lehce nezezlátne.
  4. Vmíchejte citrónovou šťávu, smetanu, sůl a pepř podle chuti.
  5. Fazolky rozdělte na dva talíře, na ně posaďte po jednom rybím filetu a nakonec přelijte mandlovým máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,82g
  • Sacharidy:

    102,70g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    172,38g
  • Vláknina:

    39,80g

Aktivita pro spálení: 166 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Jadranský špíz

(12 hlasů)
50min
537 kJ

Filé s červenou paprikou

(12 hlasů)
1h a 5min
416 kJ

Filety z okouna

(9 hlasů)
40min
792 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Okoun na mandlích

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat