35min
20min příprava
15min vaření
642 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky20g sacharidy2g bílkoviny
Zmrzlinový dezert s horkými jablky.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 l
vanilkové zmrzliny
1 ks
vanilkového lusku
80 g
másla
50 g
moučkového cukru
1,5 kg
jablek
2 špetky
skořice
100 g
krystalového cukru
Postup přípravy
Oloupaná jablka nakrájejte na osminky a posypte moučkovým cukrem.
Pánev se silným dnem vymažte máslem a posypte krystalovým cukrem. Přidejte jablka, zrníčka z vanilkového lusku, nechte zkaramelizovat (na slabém ohni míchejte přibližně 15 minut).
Podávejte se zmrzlinou, poprášené skořicí.