Prostreno.cz

Kuřecí maso s houbami

Dušené kuřecí maso s houbami.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 462 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g kuřecího masa
  • 250 g čerstvých hub - nebo žampiónů
  • 1 hrst sušených hub
  • 1 ks velké cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 80 ml 33% smetany
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 80 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte do horké vody.
  2. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na proužky nakrájené maso a restujte 5 minut.
  3. K masu přidejte nakrájené žampióny a sušené houby i s vodou, ve které byly namočené. Přikryté duste 10 minut.
  4. Ve smetaně rozmíchejte mouku a vlijte ji k masu, podlijte vývarem a poduste, až je maso zcela měkké. Podle chuti osolte a opepřete. Ke konci vmíchejte nasekanou petrželku.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat