Prostreno.cz

Rybí filety s citrónovou kůrou

Filé s mandlemi a citrónovou kůrou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 430 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte nudličky citronové kůry, nasekané mandle a opékejte asi 2 minuty, aby směs zezlátla a byla křupavá. Pomocí dřevěné děrované naběračky ji vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  2. Rybí filety z obou stran osolte a opepřete a vložte do pánve. Opékejte na mírnějším ohni 8-10 minut z každé strany, podle síly filetu.
  3. Rybu podávejte posypanou opečenou kůrou s mandlemi, petrželkou a pokapanou trochou oleje z pánve. Jako přílohu můžete naaranžovat rukolu a nakrájený citrón.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,30g
  • Sacharidy:

    119,20g
    • Cukry:

      14,20g
  • Tuky:

    156,70g
  • Vláknina:

    38,80g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Placičky z rybího filé

(12 hlasů)
50min
704 kJ

Filé zapečené s pórkem

(10 hlasů)
45min
658 kJ

Filety ze sumce

(10 hlasů)
1h a 10min
331 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí filety s citrónovou kůrou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat