Prostreno.cz

Rybí filety s citrónovou kůrou

Filé s mandlemi a citrónovou kůrou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 435 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks filetů z mořských ryb
  • 2 lžíce hladkolisté petrželky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 25 g citronové kůry
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 hrst rukoly
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce loupaných mandlí

Postup přípravy

  1. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte nudličky citronové kůry, nasekané mandle a opékejte asi 2 minuty, aby směs zezlátla a byla křupavá. Pomocí dřevěné děrované naběračky ji vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  2. Rybí filety z obou stran osolte a opepřete a vložte do pánve. Opékejte na mírnějším ohni 8-10 minut z každé strany, podle síly filetu.
  3. Rybu podávejte posypanou opečenou kůrou s mandlemi, petrželkou a pokapanou trochou oleje z pánve. Jako přílohu můžete naaranžovat rukolu a nakrájený citrón.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filety s citrónovou kůrou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat