Prostreno.cz

Mušle svatého Jakuba

Recept na sváteční večeři nebo oběd.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 409 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 8 ks mušlí svatého Jakuba - očištěných
  • 150 g rýže Arborio
  • 1 špetka šafránu
  • 50 ml bílého vína
  • 450 ml rybího vývaru
  • 50 g nakrájené šalotky
  • 50 g čerstvého másla
  • 100 g parmazánu
  • 4 ks zeleného chřestu - uvařeného v osolené vodě
  • 3 špetky soli
  • 1 hrst rukoly
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Šalotku orestujte na rozpáleném oleji, přidejte rýži a orestujte.
  2. Poté přidejte bílé víno a šafrán a nechte vyvařit, postupně podlévejte vývarem. Vařte na mírném ohni za stálého podlévání 15-18 minut, rýže musí zůstat al dente.
  3. Před podáváním zjemněte čerstvým máslem, dochuťe a promíchejte s parmezánem.
  4. Mušle svatého Jakuba opečte z obou stran, jen velice krátce, musí uvnitř zůstat skoro syrové, jen tak jsou šťavnaté a správně připravené.
  5. Hotové rizoto dejte do hlubokého talíře, ozdobte opečenou mušlí a dle sezony vařeným chřestem a rukolou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,20g
  • Sacharidy:

    171,23g
    • Cukry:

      1,44g
  • Tuky:

    223,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 97 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mušle svatého Jakuba

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat