Prostreno.cz

Jelení svíčková

Máte rádi zvěřinu? Vyzkoušejte tento výborný recept.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g jelení svíčkové
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek čerstvě mletého pepře
  • 150 ml pomerančového džusu
  • 2 ks pomeranče
  • 4 lžíce octa balsamico
  • 3 lžičky másla
  • 4 lžíce oleje
  • Na marinádu
  • 200 ml červeného vína
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 10 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření

Postup přípravy

  1. Omytou jelení svíčkovou vložte do vhodné nádoby a zalijte vínem. Přidejte koření, rozmarýn, česnek a nechte přes noc marinovat.
  2. Maso vyndejte s marinády, osušte ubrouskem, osolte, opepřete a na pánvi (pánev by měla být vhodná i na pečení v troubě) s rozpáleným olejem opečte ze všech stran, přibližně 5 minut. Pak vložte maso i s pánví do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15 minut.
  3. Na jiné pánvi povařte na silnějším ohni 10 minut pomerančový džus s octem. Pak přidejte oloupané, na kousky rozdělené pomeranče a máslo a vařte ještě 5 minut.
  4. Svíčkovou nakrájejte na plátky a přelijte pomerančovou šťávou. Podávejte se salátem z červeného zelí a dušenými zelenými fazolkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,11g
  • Sacharidy:

    251,10g
    • Cukry:

      30,77g
  • Tuky:

    205,23g
  • Vláknina:

    97,00g

Aktivita pro spálení: 145 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Dušené jelení maso

(14 hlasů)
1h a 30min
667 kJ

Jelení guláš s houbami

(19 hlasů)
1h a 20min
653 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jelení svíčková

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat