Prostreno.cz

Jelení svíčková

Máte rádi zvěřinu? Vyzkoušejte tento výborný recept.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 535 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g jelení svíčkové
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek čerstvě mletého pepře
  • 150 ml pomerančového džusu
  • 2 ks pomeranče
  • 4 lžíce octa balsamico
  • 3 lžičky másla
  • 4 lžíce oleje
  • Na marinádu
  • 200 ml červeného vína
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 10 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření

Postup přípravy

  1. Omytou jelení svíčkovou vložte do vhodné nádoby a zalijte vínem. Přidejte koření, rozmarýn, česnek a nechte přes noc marinovat.
  2. Maso vyndejte s marinády, osušte ubrouskem, osolte, opepřete a na pánvi (pánev by měla být vhodná i na pečení v troubě) s rozpáleným olejem opečte ze všech stran, přibližně 5 minut. Pak vložte maso i s pánví do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15 minut.
  3. Na jiné pánvi povařte na silnějším ohni 10 minut pomerančový džus s octem. Pak přidejte oloupané, na kousky rozdělené pomeranče a máslo a vařte ještě 5 minut.
  4. Svíčkovou nakrájejte na plátky a přelijte pomerančovou šťávou. Podávejte se salátem z červeného zelí a dušenými zelenými fazolkami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jelení svíčková

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat