Prostreno.cz

Salát z pečené červené řepy

Salát plný vitamínů.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 345 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g červené řepy
  • 80 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1 lžíce medové hořčice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 150 g listů salátu mix - rukola, roketa, mizuna apod.
  • 1 ks manga - oloupaného a na kostičky nakrájeného

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, řepu zabalte do alobalu a pečte 45 minut až 1 hodinu.
  2. Upečenou řepu oloupejte a nakrájejte do mísy (na klínky, nebo plátky).
  3. Řepu přelijte pomerančovou šťávou promíchanou se solí, pepřem, hořčicí, limetkovou šťávou a olejem.
  4. Oprané, osušené listy salátu rozdělte na 4 talíře, přidejte kostičky manga a nakonec ochucenou červenou řepu i se zálivkou. Hned podávejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z pečené červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat