Prostreno.cz

Domácí medový perník

Recept na perník, který zachutná každému.

29.01.2013 lanvin
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

1317 kJ / 314 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do mísy vložte žloutky, máslo, cukr a vše společně utřete do pěny.
  2. Přidejte lehce nahřáty med, zvolna vmíchejte směs mouky, perníkového koření a strouhaných ořechů, zamíchejte a nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků.
  3. Těsto vlijte na vysypaný plech nebo pekáček.
  4. Pečte zvolna 40-50 minut ve středně vyhřáté troubě.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    141,76 g
  • Sacharidy:

    734,08 g
    • Cukry:

      204,36 g
  • Tuky:

    166,65 g
  • Vláknina:

    102,30 g

Aktivita pro spálení:

489 kcal
61

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Perník s džemem

(15 hlasů)
1h a 5min
1401 kJ

Perníková bábovka

(58 hlasů)
1h a 10min
983 kJ

Perník s citrónovou polevou

(9 hlasů)
1h a 20min
1250 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

med

304 kcal / 100g
B0,2 g
S82 g
T0,1 g

Polohrubá mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí medový perník

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba