Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Husí játra na kardamomu

lanvin
6hlasů
Hodnotit

2h a 35min

2h a 15min příprava

20min vaření

104 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky0g sacharidy2g bílkoviny

Delikatesa pro milovníky husích jater.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g husích jater
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 30 ks semínek kardamomu
  • 4 lžíce másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 100 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  • Játra nakrájejte na 3 stejně velké plátky. Plátky osolte, opepřete, posypte polovinou semínek kardamomu a zabalte do alobalu. Nechte v lednici 2 hodiny uležet.
  • Na rozehřátém másle plátky jater zprudka opečte z obou stran, dejte na talíř a přikryté udržujte na teplém místě.
  • Na stejnou pánev přidejte zbytek kardamomu, ocet, jemně nakrájený česnek a kuřecí vývar. Vařte za stálého míchání 10 minut.
  • Játra přelijte vývarem a hned podávejte.
Omeleta s dušenými jablky

Omeleta s dušenými jablky

4 hlasy
1h a 5min 796kJ 60 Kč
Plněný vepřový plátek

Plněný vepřový plátek

2 hlasy
1h a 35min 578kJ 200 Kč

Podobné recepty

Restovaná játra

Restovaná játra

19 hlasů
25min 544 kJ 110 Kč
Grilovaná játra

Grilovaná játra

16 hlasů
1h a 30min 770 kJ 85 Kč
Pečená telecí játra

Pečená telecí játra

14 hlasů
55min 554 kJ 121 Kč
Telecí játra na cibulce

Telecí játra na cibulce

11 hlasů
40min 815 kJ 140 Kč
Kuřecí játra se žampióny

Kuřecí játra se žampióny

18 hlasů
35min 396 kJ 79 Kč
Játra na cibulce

Játra na cibulce

11 hlasů
30min 597 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření