Prostreno.cz

Pikantní kotlety

Pečené kotlety s omáčkou adžika.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 546 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet
  • 120 ml bílého jogurtu
  • 1 ks mrkve - nakrájené na kousky
  • 1-2 lžíce ostré omáčky adžika
  • 2 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 1 kostka šťávy k vepřovému masu

Postup přípravy

  1. Nejlépe den dopředu vepřové kotlety osolte, pokmínujte a potřete bílým jogurtem promíchaným s adžikou.
  2. Kotlety dejte do misky, přikryjte mikroténovým sáčkem a nechte v lednici marinovat do druhého dne.
  3. Do pekáčku rozložte nahrubo nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a vepřové kotlety, včetně jogurtu. Podle potřeby podlijte malým množstvím vody. Pečte přikryté v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut.
  4. Pak ke kotletám přidejte kostku šťávy k vepřovému masu, rozmíchanou ve 100 ml vody, zvyšte teplotu na 200 °C a vše dopečte doměkka.

TIP:

Adžika je aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,94g
  • Sacharidy:

    75,30g
    • Cukry:

      18,50g
  • Tuky:

    47,40g
  • Vláknina:

    15,60g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Kotlety s houbovou omáčkou

(16 hlasů)
30min
785 kJ

Kotlety v sýrové krustě

(8 hlasů)
50min
1123 kJ

Přírodní vepřové kotlety

(11 hlasů)
35min
1198 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Anonym
22.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní kotlety

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat