Prostreno.cz

Pikantní kotlety

Pečené kotlety s omáčkou adžika.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 405 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet
  • 120 ml bílého jogurtu
  • 1 ks mrkve - nakrájené na kousky
  • 1-2 lžíce ostré omáčky adžika
  • 2 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 1 kostka šťávy k vepřovému masu

Postup přípravy

  1. Nejlépe den dopředu vepřové kotlety osolte, pokmínujte a potřete bílým jogurtem promíchaným s adžikou.
  2. Kotlety dejte do misky, přikryjte mikroténovým sáčkem a nechte v lednici marinovat do druhého dne.
  3. Do pekáčku rozložte nahrubo nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a vepřové kotlety, včetně jogurtu. Podle potřeby podlijte malým množstvím vody. Pečte přikryté v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut.
  4. Pak ke kotletám přidejte kostku šťávy k vepřovému masu, rozmíchanou ve 100 ml vody, zvyšte teplotu na 200 °C a vše dopečte doměkka.

TIP:

Adžika je aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní kotlety

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat