Prostreno.cz

Treska na pórku

Treska zapečená s pórkem a žloutkovým přelivem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 821 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg rybího filé z tresky
  • 3 ks žloutků
  • 4 ks pórků
  • 200 g másla
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Máslo nechte v kastrůlku rozpustit.
  2. V misce ve vodní lázní našlehejte žloutky s citrónovou šťávou a špetkou soli.Pomalu přidávejte rozpuštěné,vychladlé máslo.
  3. Tresku naporcujte, osolte a opeřte.
  4. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka a rozložte na dno pekáčku. Na pórek položte porce ryby a vše pokapejte olejem.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut.
  6. Pak vše přelijte připraveným krémem ze žloutků a pečte ještě 15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,40g
  • Sacharidy:

    87,49g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    209,80g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 196 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Treska v kabátku

(11 hlasů)
50min
1318 kJ

Treska s petrželkou

(7 hlasů)
3h a 25min
393 kJ

Treska v zázvorové omáčce

(9 hlasů)
1h a 5min
596 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska na pórku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat