Prostreno.cz

Karbanátky se sýrovou omáčkou

Masovo-zeleninové karbanátky.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 866 kJ / 207 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky15g

Ingredience na

  • 500 g mletého masa - mix
  • 50 g másla
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g kapusty
  • 1 ks menší červené papriky
  • 1/4 ks cukety
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 250 ml černého piva
  • 100 g strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 200 ml smetany 33%
  • 200 g sýra niva
  • 80 ml oleje na smažení

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájejte na jemné kostičky nebo nastrouhejte, petrželku nasekejte a vše orestujte na másle.
  2. Zalijte pivem, krátce povařte a nechte zchladnout.
  3. Potom směs promíchejte s masem, osolte, opepřete a podle potřeby zahustěte strouhankou.
  4. Ze vzniklé směsi tvarujte placičky, které zlehka obalte ve strouhance a na oleji dozlatova usmažte.
  5. Nivu nastrouhejte nebo rozdrobte do pánve a zalijte smetanou. Za stálého míchání povařte do zhoustnutí.
  6. Upečené karbanátky nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte se sýrovou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky se sýrovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat