Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Sýrové karbanátky

lanvin
21hlasů
Hodnotit

40min

20min příprava

20min vaření

1145 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky25g sacharidy13g bílkoviny

Karbanátky z nastrouhaného sýra se hodí k dobrému vínu, ale můžete je servírovat také s bramborem jako hlavní chod.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 400 g nahrubo nastrouhaného eidamu
  • 200 g taveného sýra
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 1 miska rozdrcených kukuřičných lupínků
  • 1 miska hladké mouky
  • 50 ml oleje na smažení
  • Na omáčku
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 špetka chilli
  • 2 lžíce kečupu

Postup přípravy

  • Oba sýry smíchejte tak, aby vznikla hmota, která se dá tvarovat do kuliček. Ty pak obalte v trojobalu: hladké mouce, vajíčku a kukuřičné drti. Ideální je obalit je dvakrát – podruhé už jen ve vajíčku a kukuřici.
  • Usmažte je na rozpáleném oleji. Kuličky si můžete dát jako teplé nebo studené jednohubky k vínu – jsou ale dobré i jako klasická večeře s vařenými brambory.
  • Červenou omáčku můžete použít jako dip nebo jako zdravější náhradu tatarky.
TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.

Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

28 hlasů
40min 883 kJ 73 Kč
Karbanátky s kari omáčkou

Karbanátky s kari omáčkou

13 hlasů
60min 347 kJ 127 Kč
Šunkové karbanátky na gril

Šunkové karbanátky na gril

18 hlasů
50min 663 kJ 135 Kč
Karbanátky s růžičkovou kapustou

Karbanátky s růžičkovou kapustou

17 hlasů
40min 749 kJ 75 Kč
Karbanátky se zelím

Karbanátky se zelím

12 hlasů
45min 974 kJ 75 Kč
Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

12 hlasů
40min 917 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření