Prostreno.cz

Sýrové karbanátky

Karbanátky z nastrouhaného sýra se hodí k dobrému vínu, ale můžete je servírovat také s bramborem jako hlavní chod.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1145 kJ / 273 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy25g
tuky12g

Ingredience na

  • 400 g nahrubo nastrouhaného eidamu
  • 200 g taveného sýra
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 1 miska rozdrcených kukuřičných lupínků
  • 1 miska hladké mouky
  • 50 ml oleje na smažení
  • Na omáčku
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 špetka chilli
  • 2 lžíce kečupu

Postup přípravy

  1. Oba sýry smíchejte tak, aby vznikla hmota, která se dá tvarovat do kuliček. Ty pak obalte v trojobalu: hladké mouce, vajíčku a kukuřičné drti. Ideální je obalit je dvakrát – podruhé už jen ve vajíčku a kukuřici.
  2. Usmažte je na rozpáleném oleji. Kuličky si můžete dát jako teplé nebo studené jednohubky k vínu – jsou ale dobré i jako klasická večeře s vařenými brambory.
  3. Červenou omáčku můžete použít jako dip nebo jako zdravější náhradu tatarky.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sýrové karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat