Prostreno.cz

Jehněčí kotlety v hrášku

Připravte si jednoduše jehněčí kotlety, třeba na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 35min

    1h a 15min příprava

    20min vaření

  • 1004 kJ / 240 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy5g
tuky16g

Ingredience na

  • 1,2 kg jehněčích kotlet
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 7 lžic oleje
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek čerstvě mletého pepře
  • 1 ks velké cibule - nakrájené
  • 500 g hrášku - čerstvého, nebo sterilovaného
  • 120 ml suchého bílého vína

Postup přípravy

  1. V míse promíchejte olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  2. Do mísy vložte kotlety, důkladně je směsí potřete a nechte hodinu v chladu.
  3. Čerstvý hrášek blanšírujte 5 minut, vložte do ledové vody a sceďte.
  4. Kotlety i s olejem vložte do zahřáté pánve se silným dnem a zprudka je opečte, z každé strany přibližně 3-8 minut, podle velikosti kotlet.
  5. Kotlety vyndejte na talíř a na pánvi orestujte nakrájenou cibuli.
  6. Přilijte víno, blanšírovaný nebo scezený sterilovaný hrášek, vložte maso a vše prohřejte - přibližně 3 minuty. Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,10g
  • Sacharidy:

    121,10g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    122,73g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 240 kcal

30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1463 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1064 kJ

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
959 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

hedvika
14.05.2016
hedvika
29.04.2016
heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety v hrášku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat