Prostreno.cz

Šunkovo-sýrová zemlbába

Zemlbába nebo-li žemlovka trochu jinak.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 640 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy15g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 lžíce změklého másla
  • 10 ks velkých vajec
  • 630 ml polotučného mléka
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 8 ks rohlíků - nakrájených na plátky silné 2,5 cm
  • 450 g šunky - nakrájených na kostky
  • 5 ks nakrájených jarních cibulek
  • 220 g nastrouhaného sýra čedar

Postup přípravy

  1. Zapékací mísu vymažte máslem.
  2. Ve velké míse smíchejte vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl.
  3. Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřete na dno mísy, pokryjte polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dejte druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo. Zatlačte do mísy a přelijte vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a třeba plechovkou fazolí dejte přes noc chladit.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C, zemlbábu vyndejte z lednice a nechte ji patnáct minut stát při pokojové teplotě. Pak ji odklopenou pečte asi hodinu až hodinu a půl.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,10g
  • Sacharidy:

    124,20g
    • Cukry:

      23,33g
  • Tuky:

    149,70g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Jáhlový nákyp se zeleninou

(8 hlasů)
1h a 20min
391 kJ

Žampiónový nákyp s kroupami

(9 hlasů)
50min
735 kJ

Jednoduchý nákyp

(16 hlasů)
55min
637 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Šunkovo-sýrová zemlbába

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat