Prostreno.cz

Babiččiny škvarkové placky

Tuto pochoutku dělávaly již naše babičky.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 1440 kJ / 344 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky21g

Ingredience na

  • 500 g vařených brambor
  • 200 g škvarků
  • 250-300 g hrubé mouky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 ks žloutků
  • 100 g vepřového sádla

Postup přípravy

  1. Brambory uvařené bez slupky ještě horké rozmačkejte s rozehřátými škvarky.
  2. Směs osolte, opepřete a zasypte hrubou moukou.
  3. Vše přikryjte pokličkou a nechte zapařit.
  4. Do vychladlé bramborové hmoty přidejte žloutky a vypracujte těsto, ze kterého tvarujte placičky o průměru 10 cm. Pečte na vepřovém sádle.
  5. Podávejte k masu nebo jako samostatný pokrm.

TIP:

Placky můžete péct na litinovém tálu bez tuku a pak potřít rozpuštěným sádlem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Babiččiny škvarkové placky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat