Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Babiččiny škvarkové placky

lentilka
8hlasů
Hodnotit

60min

20min příprava

40min vaření

1440 kJ

energetická hodnota na 100g

60 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:21g tuky18g sacharidy7g bílkoviny

Tuto pochoutku dělávaly již naše babičky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g vařených brambor
  • 200 g škvarků
  • 250-300 g hrubé mouky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 ks žloutků
  • 100 g vepřového sádla

Postup přípravy

  • Brambory uvařené bez slupky ještě horké rozmačkejte s rozehřátými škvarky.
  • Směs osolte, opepřete a zasypte hrubou moukou.
  • Vše přikryjte pokličkou a nechte zapařit.
  • Do vychladlé bramborové hmoty přidejte žloutky a vypracujte těsto, ze kterého tvarujte placičky o průměru 10 cm. Pečte na vepřovém sádle.
  • Podávejte k masu nebo jako samostatný pokrm.
TIP:

Placky můžete péct na litinovém tálu bez tuku a pak potřít rozpuštěným sádlem.

Telecí roláda

Telecí roláda

2h a 0min 685kJ 360 Kč
Kuřecí kostky v grilovací omáčce

Kuřecí kostky v grilovací omáčce

1h a 20min 303kJ 180 Kč

Podobné recepty

Škvarkové placky

Škvarkové placky

19 hlasů
45min 1686 kJ 65 Kč
Bramborové placky s povidly

Bramborové placky s povidly

24 hlasů
50min 689 kJ 50 Kč
Placky s kysaným zelím

Placky s kysaným zelím

14 hlasů
45min 590 kJ 65 Kč
Sýrové placičky

Sýrové placičky

16 hlasů
35min 1401 kJ 55 Kč
Bramborové placky

Bramborové placky

23 hlasů
55min 679 kJ 35 Kč
Špenátové placky

Špenátové placky

12 hlasů
40min 648 kJ 55 Kč

Články nejen o vaření