Prostreno.cz

Kachna na švestkách a červeném víně

Kachna pečená se sušenými švestkami.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 3h a 15min

    15min příprava

    3h a 0min vaření

  • 1311 kJ / 313 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy12g
tuky22g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg kachny
  • 350 ml červeného vína
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce soli
  • 5 plátků uzené slaniny - silnější plátky nakrájené na špalíčky
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks pomeranče - asi 5 širokých proužků kůry
  • 1 ks cibule - nakrájená na plátky
  • 3 ks hřebíčků
  • 1 ks bobkového listu
  • 6 stroužků česneku
  • 3-4 hrsti vypeckovaných sušených švestek - asi 15 kousků

Postup přípravy

  1. Kachnu omyjte a osušte. Do masa vetřete asi lžičku soli a nechte v lednici přes noc odpočinout.
  2. Papírovou utěrkou otřete sůl, kachnu opepřete, dovnitř kachny vložte švestky a kachnu vložte do pekáčku.
  3. Kachnu obložte slaninou, tymiánem, česnekem, cibulí a pomerančovou kůrou, přidejte hřebíček, bobkový list a podlijte vínem.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 2 a 1/2 až 3 hodiny.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,10g
  • Sacharidy:

    328,20g
    • Cukry:

      53,34g
  • Tuky:

    94,93g
  • Vláknina:

    75,00g

Aktivita pro spálení: 313 kcal

39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení



Podobné recepty

Kachna pečená 13 hodin

(41 hlasů)
13h a 15min
1390 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
1077 kJ

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

(18 hlasů)
2h a 15min
1131 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachna na švestkách a červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat