Prostreno.cz

Kachna na švestkách a červeném víně

Kachna pečená se sušenými švestkami.

19.04.2013 lentilka
3h a 15min

15min příprava

3h a 0min vaření

1258 kJ / 300 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachnu omyjte a osušte. Do masa vetřete asi lžičku soli a nechte v lednici přes noc odpočinout.
  2. Papírovou utěrkou otřete sůl, kachnu opepřete, dovnitř kachny vložte švestky a kachnu vložte do pekáčku.
  3. Kachnu obložte slaninou, tymiánem, česnekem, cibulí a pomerančovou kůrou, přidejte hřebíček, bobkový list a podlijte vínem.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 2 a 1/2 až 3 hodiny.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    916,58 g
  • Sacharidy:

    714,26 g
    • Cukry:

      187,18 g
  • Tuky:

    1269,48 g
  • Vláknina:

    235,06 g

Aktivita pro spálení:

2841 kcal
355

minut jízdy na kole

270

minut běhu

848

minut uklízení





Podobné recepty

Kachna pečená 13 hodin

(41 hlasů)
13h a 15min
1390 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
1064 kJ

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

(18 hlasů)
2h a 15min
1115 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

pomeranč

47 kcal / 100g
B0,91 g
S11 g
T0,15 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

hřebíček

274 kcal / 100g
B5 g
S65 g
T20 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna na švestkách a červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba