Prostreno.cz

Salát z řepy a jablek

Úžasná kombinace červené řepy a jablek.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 298 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky3g

Ingredience na

  • 6 ks středně velké řepy
  • 2 ks zelených jablek
  • 2 stroužky česneku - oloupané a najemno nakrájené
  • 2 lžíce kukuřičného oleje
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce sherry octa - nebo červeného vinného octa
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Červenou řepu uvařte doměkka, nechte vychladnout a řepu oloupejte. Oloupanou řepu nakrájejte např. na kostky.
  2. Oloupaná jablka nakrájejte rovněž na kostky.
  3. Jablka a řepu dejte do mísy, přidejte ostatní ingredience, promíchejte a nechte v lednici uležet minimálně 20 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,50g
  • Sacharidy:

    121,50g
    • Cukry:

      23,20g
  • Tuky:

    202,98g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 71 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Salát z červené řepy

(30 hlasů)
15min
596 kJ

Řepa s avokádem

(21 hlasů)
15min
661 kJ

Salát s řepou a pomerančem

(26 hlasů)
15min
204 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z řepy a jablek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat