Prostreno.cz

Bůček plněný zelím

Maso plněné kyselým zelím.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 801 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy3g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti
  • 300 g kysaného zelí
  • 150 g salámu - gothaj, šunkový ap.
  • 1 ks cibule
  • 1 ks velké syrové brambory
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Bůček nařízněte tak, aby vznikl plát masa, maso lehce naklepejte. Plát masa osolte a opepřete.
  2. Oloupanou bramboru nastrouhejte a promíchejte s nakrájeným, vymačkaným zelím a na malé kostičky nakrájeným salámem a cibulí. Maso zatočte jako roládu a ovažte potravinářským provázkem.
  3. Dejte do pekáčku, podlijte vodou a pečte přikryté v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 1,5-2 hodiny.
  4. Maso občas přelijte vypečenou šťávou. Asi 15 minut před dopečením pečte maso odkryté.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,70g
  • Sacharidy:

    94,00g
    • Cukry:

      12,73g
  • Tuky:

    52,61g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 191 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Marinovaný bůček

(10 hlasů)
1h a 50min
1098 kJ

Bůček pečený na šalveji

(10 hlasů)
4h a 5min
1080 kJ

Pečený bůček

(5 hlasů)
3h a 30min
1047 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bůček plněný zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat