Prostreno.cz

Jahodová rýže

Sladká flambovaná rýže s jahodami.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 544 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěné jahody nakrájejte, posypte 2 lžícemi cukru a nechte stát alespoň 30 minut.
  2. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu mléko s rýží, osolte a duste 20-25 minut. Míchejte často, aby se zabránilo lepení rýže na dno hrnce.
  3. V malé misce rozšlehejte vejce spolu s hnědým cukrem a dobře promíchejte.
  4. Přidejte půl šálku horké rýže a prošlehejte, vaječnou směs přidejte ke zbývající rýži, přidejte vanilku, skořici a na mírném ohni míchejte 10 minut.
  5. Rýži rozdělte do tří žáruvzdorných misek, nahoru rozdělte jahody, posypte cukrem a flambovací pistoli flambujte.

TIP:

Pokud nemáte flambovací lampu, dejte rýži na 7-8 minut do trouby pod gril.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,34g
  • Sacharidy:

    399,36g
    • Cukry:

      206,20g
  • Tuky:

    20,62g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Rýžový dezert

(17 hlasů)
25min
562 kJ

Rýže s ovocem

(16 hlasů)
35min
573 kJ

Rýžový dezert s granátovým jablkem

(15 hlasů)
40min
580 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jahodová rýže

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat