Prostreno.cz

Jahodová rýže

Sladká flambovaná rýže s jahodami.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 577 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy23g
tuky3g

Ingredience na

  • 250 g jahod
  • 500-600 ml plnotučného mléka
  • 150 g krátké rýže
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 60 g hnědého cukru
  • 3 lžíce hnědého cukru - na posypání
  • 1 lžička dřeně vanilkového lusku
  • 1/2 lžičky skořice

Postup přípravy

  1. Očištěné jahody nakrájejte, posypte 2 lžícemi cukru a nechte stát alespoň 30 minut.
  2. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu mléko s rýží, osolte a duste 20-25 minut. Míchejte často, aby se zabránilo lepení rýže na dno hrnce.
  3. V malé misce rozšlehejte vejce spolu s hnědým cukrem a dobře promíchejte.
  4. Přidejte půl šálku horké rýže a prošlehejte, vaječnou směs přidejte ke zbývající rýži, přidejte vanilku, skořici a na mírném ohni míchejte 10 minut.
  5. Rýži rozdělte do tří žáruvzdorných misek, nahoru rozdělte jahody, posypte cukrem a flambovací pistoli flambujte.

TIP:

Pokud nemáte flambovací lampu, dejte rýži na 7-8 minut do trouby pod gril.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jahodová rýže

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat