Prostreno.cz

Rýže s hráškem a mozzarellou

Co může být tedy lepší, než si připravit chutné dobroty, které pochází přímo z Itálie? Zde je nápad, jak mozzarellu v kuchyni využít.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 523 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg čerstvých hráškových lusků
  • 1 ks Galbani mozzarelly - á 125 g
  • 1 l vývaru
  • 240 g rýže
  • 60 g másla
  • 60 g slaniny
  • 1 svazek zelené petržele
  • 1 ks pórku
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Nechte v hrnci rozpustit máslo s polévkovou lžící oleje a osmahněte na něm jemně nakrájený pórek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, jemně nasekanou petrželku a nakonec i vyloupaný hrášek a vše krátce orestujte.
  3. Přidejte sběračku vývaru a povařte 5 minut při nižší teplotě.
  4. Přidejte rýži, dostatečné množství vývaru, osolte a opepřete.
  5. Vařte rýži na skus (al dente), pokud bude směs příliš suchá, přilijte vývar.
  6. Hotovou rýži odstavte ze sporáku a pro zjemnění vmíchejte kousek másla, parmazán a mozzarellu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýže s hráškem a mozzarellou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat