Prostreno.cz

Rýže s hráškem a mozzarellou

Co může být tedy lepší, než si připravit chutné dobroty, které pochází přímo z Itálie? Zde je nápad, jak mozzarellu v kuchyni využít.

Ohodnotit
(7 hlasů)
09.08.2013 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

495 kJ / 118 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Nechte v hrnci rozpustit máslo s polévkovou lžící oleje a osmahněte na něm jemně nakrájený pórek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, jemně nasekanou petrželku a nakonec i vyloupaný hrášek a vše krátce orestujte.
  3. Přidejte sběračku vývaru a povařte 5 minut při nižší teplotě.
  4. Přidejte rýži, dostatečné množství vývaru, osolte a opepřete.
  5. Vařte rýži na skus (al dente), pokud bude směs příliš suchá, přilijte vývar.
  6. Hotovou rýži odstavte ze sporáku a pro zjemnění vmíchejte kousek másla, parmazán a mozzarellu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    114,90 g
  • Sacharidy:

    127,34 g
    • Cukry:

      13,39 g
  • Tuky:

    268,60 g
  • Vláknina:

    3,00 g

Aktivita pro spálení:

118 kcal
14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení





Podobné recepty

Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

(11 hlasů)
35min
822 kJ

Divoká rýže s kuřecím masem

(13 hlasů)
50min
423 kJ

Rýže s žampióny

(17 hlasů)
40min
510 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukrový hráškový lusk

42 kcal / 100g
B2 g
S7 g
T0,5 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

vývar

38,1 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

párky

289,05 kcal / 100g
B14,5 g
S1,6 g
T25,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýže s hráškem a mozzarellou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba