Prostreno.cz

Salát z hovězího masa se zeleninou

Sváteční salát z grilované hovězí svíčkové.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 525 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 650 g hovězí svíčkové - nebo hovězí zadní kýty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 ks okurky
  • 4 ks cibule
  • Na ozdobu
  • 1 lžíce koriandru - nasekaného
  • 1 ks paprika - nakrájené na proužky
  • Na zálivku
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička pískového cukru
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 4 lžíce řepkového oleje

Postup přípravy

  1. Připravte si zálivku prošleháním octa, rybí omáčky, cukru, oleje a česneku.
  2. Oloupejte okurky, cibuli a nakrájejte je na tenké plátky, okurky a cibuli dejte do misky, zalijte 1 lžíci zálivky.
  3. Maso připravte na grilu, hotové nakrájejte na tenké plátky a rozložte na zeleninu, pokapejte zbývající zálivkou, posypte koriandrem, proužky papriky a hned podávejte.
  4. Maso podle potřeby osolte až před podáváním.

TIP:

Do svíčkové vetřete olej, hrubě mletý pepř a na roštu za častého otáčení grilujte přibližně 30-40 minut. Grilujte nejdříve zprudka, pak na střední teplotě.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z hovězího masa se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat