Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Salát z hovězího masa se zeleninou

lanvin
12hlasů
Hodnotit

60min

20min příprava

40min vaření

525 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky3g sacharidy8g bílkoviny

Sváteční salát z grilované hovězí svíčkové.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 650 g hovězí svíčkové - nebo hovězí zadní kýty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 ks okurky
  • 4 ks cibule
  • Na ozdobu
  • 1 lžíce koriandru - nasekaného
  • 1 ks paprika - nakrájené na proužky
  • Na zálivku
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička pískového cukru
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 4 lžíce řepkového oleje

Postup přípravy

  • Připravte si zálivku prošleháním octa, rybí omáčky, cukru, oleje a česneku.
  • Oloupejte okurky, cibuli a nakrájejte je na tenké plátky, okurky a cibuli dejte do misky, zalijte 1 lžíci zálivky.
  • Maso připravte na grilu, hotové nakrájejte na tenké plátky a rozložte na zeleninu, pokapejte zbývající zálivkou, posypte koriandrem, proužky papriky a hned podávejte.
  • Maso podle potřeby osolte až před podáváním.
TIP:

Do svíčkové vetřete olej, hrubě mletý pepř a na roštu za častého otáčení grilujte přibližně 30-40 minut. Grilujte nejdříve zprudka, pak na střední teplotě.

Telecí roláda

Telecí roláda

2h a 0min 685kJ 360 Kč
Kuřecí kostky v grilovací omáčce

Kuřecí kostky v grilovací omáčce

1h a 20min 303kJ 180 Kč

Podobné recepty

Salát z grilovaného kuřecího masa

Salát z grilovaného kuřecího masa

10 hlasů
50min 256 kJ 90 Kč
Teplý salát z lilku

Teplý salát z lilku

7 hlasů
60min 331 kJ 120 Kč
Salát z grilovaného avokáda, fety a quinoi

Salát z grilovaného avokáda, fety a quinoi

7 hlasů
55min 788 kJ 105 Kč
Pečené papriky s bazalkou

Pečené papriky s bazalkou

6 hlasů
35min 843 kJ 95 Kč
Salát z rukoly

Salát z rukoly

6 hlasů
30min 483 kJ 75 Kč
Teplý cuketový salát

Teplý cuketový salát

7 hlasů
30min 578 kJ 50 Kč

Články nejen o vaření