Prostreno.cz

Polévka s hruškou

Zeleninový vývar s hruškou a modrým sýrem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 219 kJ / 52 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 1/2 ks středně velkého celeru
  • 3 ks mrkve
  • 1 ks pórku
  • 1,2 l vody
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks hrušek
  • 50 ml citrónové šťávy
  • 100 g gorgonzoly - nebo nivy
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 šálek pažitky - nakrájené
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Zeleninu oloupejte, nakrájejte a orestujte na rozehřátém másle, zalijte vodou, přidejte kostku bujónu, nakrájené hrušky a vařte 20 minut.
  2. Polévku rozmixujte, přiveďte k varu, přidejte zakysanou smetanu a odstavte z ohně.
  3. Osolte, opepřete, dochuťte citrónovou šťávou a podávejte s kouskem sýra, posypané nasekanou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka s hruškou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat