Polévka s hruškou
Zeleninový vývar s hruškou a modrým sýrem.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
219 kJ / 52 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky3g
Ingredience na
- 1/2 ks
středně velkého celeru
- 3 ks
mrkve
- 1 ks
pórku
- 1,2 l
vody
- 1 kostka
zeleninového bujónu
- 2 lžíce
másla
- 2 ks
hrušek
- 50 ml
citrónové šťávy
- 100 g
gorgonzoly
- nebo nivy
- 200 ml
zakysané smetany
- 1 šálek
pažitky
- nakrájené
- 1 špetka
soli
- 2 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Zeleninu oloupejte, nakrájejte a orestujte na rozehřátém másle, zalijte vodou, přidejte kostku bujónu, nakrájené hrušky a vařte 20 minut.
- Polévku rozmixujte, přiveďte k varu, přidejte zakysanou smetanu a odstavte z ohně.
- Osolte, opepřete, dochuťte citrónovou šťávou a podávejte s kouskem sýra, posypané nasekanou pažitkou.