Prostreno.cz

Žampiónový salát

Houbový salát se zelenými fazolkami.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 684 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky13g

Ingredience na

  • 600 g zelených fazolek
  • 150 g malých žampiónů
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 2 ks citronu
  • 2 ks červené cibule - nakrájené na plátky
  • 1 hrnek vlašských ořechů - nahrubo nasekaných
  • 2 lžičky pískového cukru
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci přiveďte k varu 2 l osolené vody.
  2. Do vody vložte fazolky, žampióny a vařte tak 5 minut, povařené fazolky a houby sceďte, žampióny nakrájejte na tenké plátky a spolu s fazolkami dejte do mísy, pokapejte olejem a promíchejte.
  3. V jiné míse promíchejte plátky cibule, šťávu a jemně nastrouhanou kůru z dobře omytých citrónů, osolte, opepřete, přidejte cukr a dobře promíchejte.
  4. Ořechy nasucho orestujte na pánvi.
  5. Fazolky a žampióny promíchejte se zálivkou s cibulí, posypte ořechy a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žampiónový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat