Prostreno.cz

Vepřová panenka plněná sýrem

Dietní plněná vepřová panenka, dušená s pórkem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 842 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky16g

Ingredience na

  • 600-800 g vepřové panenky
  • 200 g měkkého smetanového sýra
  • 3 lžíce másla
  • 120 ml bílého vína
  • 2 ks pórku
  • 120 g anglické slaniny
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Každou panenku podélně rozřízněte, rukou naklepejte, osolte a opepřete.
  2. Doprostřed každého plátku masa dejte část smetanového sýra.
  3. Zabalte jako roládu a oba konce upevněte párátky, nebo ovažte roládu potravinářským provázkem.
  4. V kastrolu rolády orestujte na rozehřátém másle dozlatova ze všech stran, pak maso podlijte vínem. Přidejte nakrájenou slaninu a pórek nakrájený na silnější plátky.
  5. Zakryté duste na mírném ohni 30-40 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,49g
  • Sacharidy:

    61,66g
    • Cukry:

      10,14g
  • Tuky:

    170,60g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 201 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka plněná sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat