Prostreno.cz

Rizoto s květákem

Jednoduché květákové rizoto s mandlemi.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 50min

    10min příprava

    40min vaření

  • 478 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 šálky kuřecího vývaru - zeleninového vývaru
  • 2 šálky vody
  • 3 snítky tymiánu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hlávka květáku
  • 1 a 1/2 šálku rýže Arborio
  • 80 ml suchého bílého vína
  • 100 g rozdrobeného sýra gorgonzola - nebo niva
  • 100 g plátků mandlí - nasucho orestovaných

Postup přípravy

  1. Vývar, vodu a snítky tymiánu dejte do hrnce a přiveďte k varu.
  2. Na rozehřátém másle s 1 lžíci oleje orestujte na malé růžičky rozdělený květák.
  3. Přidejte sušený tymián, osolte a restujte přibližně 6 minut. Orestovaný květák vysypte do mísy.
  4. Na stejnou pánev přidejte zbytek oleje, rýži a míchejte 1 minutu.
  5. Podlijte vínem a za stálého míchání duste 2 minuty, pak přidejte 1/2 šálku připraveného, horkého vývaru a duste, až se tekutina vstřebá, postupně přidávejte vývar, až je rýže zcela měkká a krémová.
  6. K rýži přidejte květák, rozdrobený sýr, promíchejte a podávejte posypané opraženými mandlemi.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,60g
  • Sacharidy:

    166,70g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    264,10g
  • Vláknina:

    40,80g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto s pórkem a slaninou

(21 hlasů)
50min
616 kJ

Houbové rizoto

(15 hlasů)
50min
456 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s květákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat