Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Houbové rizoto

lanvin
15hlasů
Hodnotit

50min

15min příprava

35min vaření

437 kJ

energetická hodnota na 100g

110 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky12g sacharidy4g bílkoviny

Rizoto je levný a chutný oběd, který lze připravit na mnoho způsobů. Zkuste třeba toto houbové.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 400 g směsi hub
  • 3 ks naťové cibulky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 200 g rýže
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 5 lžic bílého vína
  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  • Očištěné houby nakrájejte na plátky. Cibulku nakrájejte na kolečka a orestujte na oleji. Přidejte houby a restujte až se z hub odpaří voda. Dochuťte solí a pepřem.
  • Na másle orestujte 3-4 minuty propláchnutou rýži, zalijte vývarem, přidejte víno a za občasného míchání uvařte doměkka.
  • Do uvařené rýže vmíchejte houby. Na talíři posypte sýrem a petrželkou.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Studené letní rizoto podle Itala

Studené letní rizoto podle Itala

23 hlasů
30min 1136 kJ 107 Kč
Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

26 hlasů
40min 539 kJ 380 Kč
Rizoto se sušenými houbami

Rizoto se sušenými houbami

23 hlasů
35min 790 kJ 77 Kč
Rizoto s pórkem a slaninou

Rizoto s pórkem a slaninou

21 hlasů
50min 570 kJ 164 Kč
Risoto po farmářsku podle Itala v kuchyni

Risoto po farmářsku podle Itala v kuchyni

11 hlasů
25min 467 kJ 135 Kč
Risotto s vínem a parmezánem

Risotto s vínem a parmezánem

19 hlasů
25min 930 kJ 97 Kč

Články nejen o vaření