Prostreno.cz

Kanapky

Okurkové kanapky s kachním masem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 960 kJ / 229 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy34g
tuky7g

Ingredience na

  • 240 g vykostěných kachních prsou s kůží
  • 1 ks salátové okurky - nakrájené na silnější plátky
  • 2 lžičky mořské soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na marinádu
  • 6 ks badyánu
  • 1 ks čerstvého zázvoru - asi 2,5-3 cm - jemně nasekaný
  • 150 ml rýžového vína, nebo sherry
  • 60 ml tmavé sójové omáčky
  • Na omáčku
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks větší neoloupané hrušky - velmi jemně nasekané
  • 3 lžíce švestkové omáčky
  • 2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru

Postup přípravy

  1. Cibulky jemně nasekejte, kousek bílé části nakrájejte na malé nudličky, na zdobení.
  2. V malé misce smíchejte badyán, zázvor, rýžové víno a sójovou omáčku, kachní prso vložte do marinády a nechte přes noc v chladu marinovat.
  3. Vyjměte maso z marinády osolte, opepřete a na pánvi s těžkým dnem opečte kachní prso, kůží dolů z každé strany přibližně 5 minut.
  4. Pak maso vložte do malé zapékací misky a dopečte v troubě (kůží nahoru) při 200 °C tak 10 minut.
  5. V míse smíchejte jarní cibulku, hrušku, švestkovou omáčku a koriandr. Zakryjte a nechte 20 minut v chladu.
  6. Maso tence nakrájejte a na každý plátek okurky položte plátek masa.
  7. Přidejte lžičku připravené omáčky a ozdobte cibulkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kanapky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat