Prostreno.cz

Pečené hrušky s baby špenátem

Zimní salát z hrušek, rukoly a baby špenátu.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 10min

    40min příprava

    30min vaření

  • 469 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks větších hrušek
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 100 g baby špenátu
  • 50 g rukoly
  • 50 g hoblinek parmezánu
  • 1 hrst pažitky
  • Na přeliv
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a na plech uložte nakrájené hrušky.
  3. V misce prošlehejte hnědý cukr s citrónovou šťávou a hrušky pokapejte.
  4. Pečte přibližně 30 minut.
  5. Prošlehejte ocet balsamico, hořčici a olej.
  6. Vychladlé hrušky dejte do velké mísy, přidejte špenát, rukolu připravený ocet s olejem, promíchejte a nechte 20 minut v chladu.
  7. Před podáváním posypte parmezánem a na větší kousky nakrájenou pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,39g
  • Sacharidy:

    143,24g
    • Cukry:

      116,33g
  • Tuky:

    136,76g
  • Vláknina:

    12,69g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Římský salát s nektarinkou

(15 hlasů)
20min
554 kJ

Salát z červené řepy s uzeným lososem

(5 hlasů)
5h a 10min
871 kJ

Zálivka s malinami na salát

(7 hlasů)
20min
588 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené hrušky s baby špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat