Prostreno.cz

Tuňák s pomerančovým přelivem

Jemné rybí maso s vůní pomeranče.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 519 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce tuňáka, nebo jiné ryby
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 130 ml pomerančového džusu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 2 ks oloupaného pomeranče
  • 4 snítky čerstvého estragonu

Postup přípravy

  1. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem opečte zvolna osolené, opepřené porce ryby.
  2. Opečenou rybu vyndejte na talíř.
  3. Na stejnou pánev dejte cukr, pomerančový džus, pomerančovou kůru, estragon, na kousky rozdělený pomeranč a poduste 5 minut.
  4. Rybu podávejte přelitou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,31g
  • Sacharidy:

    253,70g
    • Cukry:

      123,57g
  • Tuky:

    191,35g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Špízy z tuňáka

(9 hlasů)
50min
670 kJ

Tuňák s vejci

(11 hlasů)
25min
605 kJ

Steaky z tuňáka s rukolou

(8 hlasů)
25min
681 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tuňák s pomerančovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat