Prostreno.cz

Krémové gratinované brambory s česnekem a tymiánem

Do křupava pečené brambory se smetanou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 499 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg moučných brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 4 snítky tymiánu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smetanu a mléko nalijte do vhodného hrnce. Ochuťte solí, pepřem, přidejte prolisovaný česnek, tymián a přiveďte k varu, pak ihned sejměte z plamene, zakryjte a nechte vyluhovat.
  3. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky.
  4. Zapékací misku vymažte máslem a do misky naskládejte plátky brambor, přelijte je připravenou smetanou s mlékem a tymiánem, vyndejte a v troubě pečte přibližně 45 - 50 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémové gratinované brambory s česnekem a tymiánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat