Prostreno.cz

Opékaný květák

Květák v sýrové omáčce.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1319 kJ / 315 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky28g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Květák uvařte v osolené vodě s citrónovou šťávou, hlídejte, aby květák nebyl příliš měkký.
  2. Květák opatrně vyndejte a nechte důkladně okapat.
  3. Pak květák opatrně opečte ze všech stran na másle ve kterém nejdříve rozmíchejte špetku muškátového oříšku a špetku hrubě mletého pepře.
  4. Omáčka: mouku krátce osmahněte na másle, přidejte mléko, smetanu a za stálého míchání uvařte bešamel, do kterého přidejte jemně strouhaný sýr.
  5. Jakmile se sýr v bešamelu rozpustí, ihned omáčku nalijte na připravený květák.
  6. Posypte nasekanou petrželkou, oříšky a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,32g
  • Sacharidy:

    216,00g
    • Cukry:

      21,80g
  • Tuky:

    337,40g
  • Vláknina:

    58,94g

Aktivita pro spálení: 315 kcal

39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborové karbanátky

(8 hlasů)
35min
468 kJ

Cizrna na špenátu

(11 hlasů)
45min
603 kJ

Smažená zelenina

(15 hlasů)
40min
609 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

verrca
22.05.2016
Anonym
12.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Opékaný květák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat