Prostreno.cz

Čočka se zeleninou a rýží

Vegetariánský pokrm podle indického receptu.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 767 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy29g
tuky5g

Ingredience na

  • 300 g rýže basmati
  • 300 g květáku
  • 200 g červené čočky
  • 100 g mraženého, nebo čerstvého hrášku
  • 1 ks velké brambory
  • 1 ks větší mrkve - nakrájené na kolečka
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2 ks středně velkých rajčat
  • 1-2 ks chilli papričky - čerstvé nebo sušené
  • 8 lžic přepuštěného másla
  • 3 ks bobkových listů
  • 2 lžíce indického kari
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • 4 špetky soli
  • 1/2 svazku zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Květák omyjte a rozdělte na jednotlivé růžičky, omytý a oloupaný brambor nakrájejte na velké kostky.
  2. Cibuli nakrájejte na jemné kostičky, stejně tak rajčata, papričku chilli.
  3. 5 lžic másla rozehřejte a za stálého míchání na něm orestujte cibuli do zlatova, přidejte rajčata, mrkev, chilli papričky a ostatní koření, vše spolu orestujte.
  4. Přidejte propláchnutou rýži, hrášek, čočku, brambory, květák, osolte a zalijte potřebným množstvím vody.
  5. Jakmile se voda začne vařit, zmírněte příkon tepla a mírně duste pod pokličkou 30 minut, nebo až jsou všechny přísady měkké.
  6. Hotový pokrm pokapejte zbytkem másla, posypte kořením garam masala a nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čočka se zeleninou a rýží

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat