Prostreno.cz

Salát s tuňákem

Směs listových salátů s tuňákem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    30min příprava

    5min vaření

  • 1249 kJ / 298 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy25g
tuky13g

Ingredience na

  • 250 g směsi zelených listových salátů
  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 4 plátky bílého chleba bez kůrky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • Na zálivku
  • 2 ks žloutků
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 60 ml olivového oleje
  • 1 lžíce ančoviček - jemně nakrájených
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte zálivku: našlehejte žloutky s citrónovou šťávou, postupně za stálého šlehání přidávejte olej dokud směs nezhoustne.
  2. Smíchejte s ančovičkami a česnekem, dochuťte solí a pepřem. Omyjte salátové listy, a dobře je osušte.
  3. Chleba nakrájejte na kostičky a jen jemně orestujte na 4 lžících oleje, nechte okapat na papírovém ubrousku.
  4. Salát dejte do mísy, přidejte okapaného tuňáka, zálivku, posypte orestovaným chlebem, nastrouhaným parmazánem a petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s tuňákem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat