Prostreno.cz

Hovězí svíčková s estragonem a houbami

Plátky hovězí svíčkové s jemně kořeněnou omáčkou.

Ohodnotit
(19 hlasů)
sun
  • 21min

    20min příprava

    1min vaření

  • 526 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g hovězí svíčkové
  • 150 ml 33% smetany
  • Na marinádu
  • 60 ml dijónské hořčice
  • 1 lžička hrubě mletého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • Na omáčku
  • 2 lžíce másla
  • 600 g jemně nasekaných hub
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 2 ks jemně nakrájené jarní cibulky
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 3 snítky čerstvého nasekaného estragonu

Postup přípravy

  1. Olej prošlehejte s hořčicí a pepřem.
  2. Maso obalte v marinádě, marinujte 1 hodinu.
  3. Troubu rozehřejte na 220 °C.
  4. Marinované maso dejte i s marinádou do pekáčku a pečte 10 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě přibližně 25-35 minut.
  5. Upečené maso nechte 10 minut odpočinout a pak nakrájejte na plátky.
  6. Mezitím si připravte omáčku. Na rozehřátém másle restujte 8-10 minut nasekané houby.
  7. Houby zaprašte moukou, přidejte cibulku a restujte 1 minutu.
  8. Podlijte vývarem, přidejte estragon a duste, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  9. Nakonec přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.

TIP:

Do omáčky místo čerstvých hub můžete dát předem namočené sušené houby.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    93,60g
  • Sacharidy:

    226,20g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    276,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(28 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s estragonem a houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat