Prostreno.cz

Hovězí s hrachovými lusky

Minutka z hovězího masa s hráškem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 574 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na

  • 400 g hovězí roštěné, nebo svíčkové
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 250 g hrachových lusků

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na silnější proužky a opečte je na rozehřátém oleji při vysoké teplotě 1 až 2 minuty.
  2. Přidejte nakrájený česnek, smažte asi 3 minuty, přidejte sůl, pepř, vývar a zahřejte k varu.
  3. Smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody, sójovou omáčkou a vmíchejte k masu, vařte 2-3 minuty.
  4. Vmíchejte zázvor a lusky, vařte nezakryté 2-3 minuty.
  5. Podávejte s rýži.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí s hrachovými lusky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat