Prostreno.cz

Snídaně s vejci a ančovičkou

Zapečený chléb s vejci a ančovičkami.

Ohodnotit
(22 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 1022 kJ / 244 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy23g
tuky7g

Ingredience na

  • 6 plátků chleba
  • 5 ks natvrdo vařených vajec
  • 2 ks žloutků
  • 2 lžíce jemně nasekaného kopru - nebo pažitky
  • 80 g ančoviček v oleji
  • 1/2 ks červené cibule
  • 2 ks bílků
  • 100 g strouhaného Ementálu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 250 °C.
  2. Krajíce chleba postříkejte olejem ve spreji a uložte je na plech s pečícím papírem a vložte na 5 minut do trouby.
  3. Oloupejte a do misky nakrájejte vařená vejce, přidejte žloutky, kopr, nebo pažitku a promíchejte.
  4. Směs rozdělte na krajíce chleba.
  5. Na vejce položte pár kousků nasekaných ančoviček a na proužky nakrájenou cibuli.
  6. Bílky vyšlehejte do tuha, přidejte nastrouhaný sýr a na každý chléb dejte lžičku této směsi.
  7. Vložte do trouby na 6 - 10 minut. Podávejte teplé.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Snídaně s vejci a ančovičkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat