Prostreno.cz

Dýňová polévka s pažitkou

Jedna z mnoha variací na dýňovou polévku.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 242 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks velké cibule - nasekaná najemno
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 kg muškátové dýně - dužina nakrájená na kostičky
  • 250 g brambor - varného typu B či C
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 80 ml zakysané smetany
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce pažitky - nasekané najemno
  • K podávání
  • 1/2 ks celozrnného chléba

Postup přípravy

  1. Olej rozpalte ve velkém hrnci, snižte plamen na střední, přidejte máslo a po chvilce i cibuli a česnek. Za stálého míchání opékejte tři minuty, nebo dokud cibule nezměkne.
  2. Vsypte dýni a nakrájené brambory. Míchejte dalších pět minut.
  3. Přilijte kuřecí vývar a opepřete. Přiklopte a přiveďte k varu, pak snižte plamen a nechte mírně probublávat patnáct až dvacet minut, aby brambory změkly. Na pět minut dejte stranou.
  4. Rozmixujte tyčovým mixérem, dosolte, přidejte zakysanou smetanu prohřejte a posypte pažitkou. Podávejte s chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňová polévka s pažitkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat