Prostreno.cz

Zeleninová polévka s fazolemi

Talíř teplé husté voňavé polévky dodá energii.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 239 kJ / 57 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks nakrájené cibule
  • 2 ks mrkve - nadrobno nakrájené
  • 1 ks červené papriky - nakrájená
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1.5 l kuřecího vývaru - nebo zeleninového
  • 400 g scezených konzervovaných fazolí - bílých nebo červených
  • 250 g pórku - najemno nakrájeného
  • 50 g parmezánu - strouhaného

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a mrkev.
  2. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, papriku a česnek, osolte, opepřete, přidejte vývar a přiveďte k varu.
  3. Za občasného promíchání vařte 15 minut.
  4. Pak přidejte fazole, pórek vařte ještě 15 minut.
  5. Polévku podávejte posypanou strouhaným parmazánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,78g
  • Sacharidy:

    181,42g
    • Cukry:

      23,83g
  • Tuky:

    135,48g
  • Vláknina:

    39,10g

Aktivita pro spálení: 57 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
495 kJ

Polévka s čedarem a jablky

(18 hlasů)
55min
445 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s fazolemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat